En uge i podcast: Det skal du lytte til de næste 7 dage!

Hvidt outfit

Min uge kan nemt beskrives i forskellige podcasts. Jeg lytter til podcast under cykelturen, i bussen, om morgenen (som erstatning til radioen), sideløbende med mine lektier og under madlavningen. Der er altså ikke et tidspunkt, der ikke passer til podcast – og lige så er der en podcast til ethvert tidspunkt.

Jeg har samlet en håndfuld af mine yndlings, der er suveræne til at peppe ugen op…

Mandag: Happier with Gretchen Rubin

Den amerikanske Gretchen og hendes søster, Elisabeth, tester og videregiver råd til en bedre hverdag. Gretchen er kendt for sin blog under eget navn, hvor hun altid søger nye metoder til større livsglæde og til at overkomme forhindringerne i livet. Start din uge med Happier og få mere overskud.

Tirsdag: Mobilafhængig med Thomas Skov

Mon ikke vi alle kender, eller i hvert fald har en holdning, til det at være afhængig af mobilen. Det er hvad end, der er tale om SMS’er, Facebook, Instagram eller et lille spil. Vi bruger det hele tiden. Til at komme i kontakt med andre, til inspiration eller for ikke at kede os.
Thomas Skov har sat sig for at skære ned på brugen af sin telefon og være mere tilstede med sin datter. Denne podcast giver en masse gode tips til dig, der selv vil skrue lidt ned, men også en lettere morsom og finurlig drejning på mobilens påvirkning af vores hverdag.

Onsdag: S-town

Hvis du endnu ikke har hørt S-town, er der ingen tid at spilde! Det er skaberne bag Serial, der står bag, og er udsprunget af This American Life. Vi følger Brian Reed til den såkaldte Shit-town i Alabama, hvor en mand kaldet John B. McLemore er sikker på, at der er foregået et mord. Det er en spændende og anderledes fortælling med uventede drejninger og fyldt med spænding.

Se også: 4 podcasts der får dig til at grine højt i bussen!

Torsdag: Hva’ Så med Christian Fuhlendorf

Hva’ Så er efterhånden blevet min favoritpodcast til cykel- eller gåturen. Måske fordi podcasten tager udgangspunkt i en gåtur. Christian har altså inviteret forskellige kende og interessante mennesker med ud og gå for en en-til-en snak om alt og intet. De forskellige deltagere i programmet fortæller om deres liv og om vejen til, den de er i dag. Det er en super hyggelig podcast med mange forskellige vinkler. Mit yndlings afsnit er det med Jes Dorph.

Ps. det er ikke en direkte sjov podcast, men derimod helt nede på jorden.

Sharm el-Sheikh

Fredag: Start up af Morten Resen

Den tidligere tv-vært tager os med til alle fejl og forhandlinger under opbygningen af en idé til en app: GoLittle. Appen skal være en form for Tripadvisor men til børnefamilier og han starter helt fra bunden med en simpel idé. Resen er en fantastisk vært, når han byder indenfor til tankerne og problematikerne bag at videreudvikle enhver form for idé.

Lørdag: Kvinden med den tunge kuffert

Indrømmet: den her har efterhånden et års tid på bagen, men det er blot endnu en grund til, at høre den, hvis ikke du har gjort det!
I denne fortælling (af ikke-fiktion) følger vi journalisten, Krister Moltzen rundt i det danske land i et forsøg på at opspore kvinden med den tunge kuffert, der laver løjer og skaber historier. Men hvem er hun? og hvorfor gør hun det? Mere kan man næsten ikke sige uden at røbe for meget. Hør den!

Søndag: Hjernekassen

Læge og hjerneforsker, Peter Lund Madsen, forklarer og fortæller i dette P1-program om mange forskellige aspekter af hjernen. Der er intet krav for forståelse af hjernen og menneskets anatomi for at kunne følge med – snarere tværtimod, for Lund Madsen gør en stor del for, at alle kan følge med. Det er et meget roligt og informerende program og er derfor perfekt til en søndag under morgenkaffen. Eventuelt en ideel substitut til det klassiske og altid fantastiske Mads og Monopolet.

Hvilken podcast er jeres yndlings?

Podcast

2 kommentarer Tilføj dine
  1. Tak for tips til spændende podcasts! Morten Resens Start up er lige nu på min liste over podcasts, som jeg vil have lyttet til. Er man til start up universet og interesseret i at drive selvstændig virksomhed stor som lille, vil jeg absolut anbefale Being Boss (:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *