Tømmermænd og tuntartar

Tuntartar med lime og avokado

Efter en nat med drinks i lange baner, lever jeg i en tro om, at det er vigtigt at forkæle kroppen og hovedet.
Derfor har jeg stadset mig ud og taget computeren med ud til frokost på Jean Claude (alene, ja. Det er der noget rart over at gøre, en gang i mellem, synes jeg).

Min mor synes, jeg er heldig, at jeg bor i en by, hvor der ikke bliver set skævt til at gå ud og spise alene. Hun siger, at hun aldrig har forstået de, der gør det i Silkeborg – hvorfor de ikke bare tager maden med hjem. Hende og min far gik fra hinanden, da jeg var otte, så hun har ellers haft rig mulighed for at tænke tanken.

Frokost ved Jean Claude
I dag er altså bare en af de dage, hvor jeg prøver at snyde mit hoved til at tro, at jeg er frisk og oplagt.

Det er jeg også, til dels – altså oplagt.
I min alder, skal man vist huske at nyde, at tømmermænd oftest ikke betyder hele dage i sengen med hovedpine og andre skavanker. I mit tilfælde er det værste tegn dagen derpå (i hvert fald i dag), at min krop ryster, og mit hoved er det halvt øjeblik bagefter…

Mange snakker om, hvordan man skal sammensætte aftenens drikkevarer for at undgå hovedpinen dagen efter. Det er aldrig noget, jeg har bidt mærke i. Ifølge Videnskab.dk har det betydning for kroppen, hvor mange forskellige stoffer, den skal nedbryde. Derudover skal kroppen yderligere også nedbryde sukker fra øl eller sodavand, hvis man laver sådan en blanding.

Når jeg får alkohol, om det er et glas vin til maden, en enkelt cocktail eller ti, sørger jeg altid for at drikke vand og spise godt (og saltet). Det plejer altså at redde dagen efter for mig(!)

I aften har jeg planer om at se tøsefilm i min seng og lave saltede mandler. Det lyder da ikke umuligt, synes jeg.

One comment Tilføj dine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *