5 ting jeg fortryder at have brugt penge på i december

kristjørn

Bedre sent end aldrig(!), er det ikke det, man siger for at afvige fra endnu en dårlig undskyldning?

I efteråret besluttede jeg mig for at begynde at tage ansvar for mit forbrug. Samtidig ville jeg se det i øjnene, at jeg muligvis har lidt af et shoppeproblem. Ikke bare shopping men egentlig bare et generelt problem, når det glæder mit pengeforbrug. Derfor har jeg valgt, at jeg en gang om måneden skal konfrontere mig selv med mit forbrug. Jeg skal altså være mere realistisk i forhold til at lægge flere penge til side og bruge færre penge på kjoler og croissanter.

Status er, at det går godt med at dokumentere mine køb – både de dårlige og de gode (desværre er der flest af dem, jeg kan argumentere for, er gode). Til gengæld går det virkelig dårligt med at gøre noget ved problemet. Jeg køber fortsat kjoler og croissanter i stor stil.

Du kan også se, hvad der går igen fra oktober og november.

Julefrokost

Gud, hvor er december dyr at komme igennem – faktisk bruger man ti af årets måneder på at glemme præcist hvor dyr. Et er gaverne, men noget andet er julefrokosterne. Før man ved af det, har man brugt penge på sit outfit, maden (hvis det er en selvarrangeret og -betalt julefrokost), de(n) obligatoriske drink(s) efterfølgende, natmaden og taxaen hjem. Julen […] koster mange penge.

HBO

Ville det være det rigtige at afmelde HBO? Jeg mener, mon ikke der kommer en god serie lige om hjørnet, som jeg gerne vil se! Men jeg ved det er overflødigt at have både HBO, Netflix, Viaplay og TV2 Play…. However er jeg blevet opfordret til at se Famous in Loveog så mangler jeg den sidste halvdel af Twin Peaks sæson to. Ved nærmere eftertanke tager jeg lige en måned eller to mere.

Rejsekort

Hver gang jeg tager metroen til skole eller arbejde, ligger der en undskyldning bag. I december var det vinterkulde, dovenskab og mangel på cykellygter, der lå bag. Lad os lade det ligge ved, at det nok havde været billigere med et periodekort.

Ny harddisk

Jeg ved ikke meget om teknologi og endnu mindre om, hvordan man fikser det. Så da min MacBook stod af i midten af december, var jeg tæt på at opgive min jyske stædighed for at købe en ny. Jeg er dog glad for, at jeg stod fast og fik den repareret – nu holder den forhåbentlig nogle år længere og til en 20.del af prisen for en ny. Ikke desto mindre er det nogle ærgerlige penge at komme af med…!

Glimmer(øjenskygge), The Body Shop

SÅ fint et produkt, og så i guld – men jeg tror den ligger stille i skuffen indtil næste nytårsaften. Er der evt. nogen, der ligger inde med en ekstra invitation tilbage til 90erne?

Oh, what the hell, just go ahead and buy that glitter – its fabulous and on sale…

penge

Må den næste måned være fyldt med fornuftige valg – både for dig og for mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *