Sydafrikansk vin og min nye sidegesjæft

Først og fremmest vil jeg lige tjekke ind og sige “hej, jeg lever”. Og jeg har det faktisk rigtig godt, men travlt… Jeg har netop færdiggjort min sjette eksamen ud af syv, og derefter er jeg straks vendt hjem til Jylland.

Og her er så meget mere dejligt, end jeg huskede det. Alt er grønt, luften er frisk, og der gror de fineste blomster i vejkanten. Men jeg tog ikke hjem for at plukke blomster. Der er flere grunde til, at jeg er hjemme i denne uge. 1: for at slappe af og besøge Alexander. 2: For at besøge den dejligste lille gård, der danner rammerne for virksomheden, Sydafrika Vin.

Udsigt og vin

Og virksomhed lyder måske endda lidt industrielt eller som et større foretagende, men i det her tilfælde er det ret småt og hyggeligt. Sydafrika Vin er startet af et ægtepar, der begge egentlig var gået på pension, efter de vendte hjem fra at have boet i Sydafrika i flere år. Siden da, og efter faldet af apartheid, begyndte de at importere sydafrikansk vin og sælge det herhjemme. Det er efterhånden nogle år siden, de startede firmaet, og i dag havde de så inviteret “chefen” og jeg forbi.

Og ja, haha, “chefen” er rent faktisk min nye chef, Jane, for jeg har fået mig et nyt job – eller nyt og nyt, for det er egentlig ved at være et par måneder siden. Biksen hedder Offbeat Media, og er en marketing virksomhed. Jeg er en af fire ansatte. Og mine opgaver fungerer primært under det, man så fint plejer at kalde en content creator-stilling. (Sjov titel? Forestil dig den på en gravsten, som man gjorde det før i tiden). Det vil altså sige, at mine arbejdsopgaver primært består i at planlægge vores kunders Instagram– og Facebook-opslag, skrive tekster til eks. nyhedsbreve eller lignende. Hvis du synes, det lyder kedeligt, at husk, at jeg elsker sådan nogle opgaver. Hæhæ.

Men selvom arbejdspladsen ligger i Jylland, arbejder jeg primært hjemmefra, og gør det altså ved siden af skolen og mit arbejde i brillebiksen. Og det hygger jeg mig meget med.

Vinsmagning Sydafrika vin

I dag var Jane og jeg inviteret til Fredericia, hvor vi skulle høre fortællingen om Sydafrika Vin – og sydafrikansk vin, og naturligvis fik vi også en smagsprøve på sagerne. Det var smadderlækkert.

Det var ret skønt at mærke energien på gården. Både i form af de skønne dråber, der er nøje udvalgt fra Sydafrikanske familiegårde. Som den fine flaske Pinotage fra Thembi, der er lavet af en Sydafrikansk kvinde af samme navn, som fokuserer på Fair Trade.

Sydafrikansk rødvin

Men hele gården og naturen omkring den rummede en masse ro men også livsglæde – som helt sikkert kommer fra det søde ægtepar bag Sydafrika Vin, men også gennem de flotte får, jeg mødte der. Se dem lige: (de var ikke til at stå for – og så er de tilsyneladende mere fotogene end jeg…)

Husdyr får og vædder

Jeg vil slutte det hele af med et af mine favoritbilleder fra dagen. Billedet viser bare, hvor vigtigt det er med hygge, god vin og godt selskab, og hvor ligegyldigt det er, at man kommer til at spilde et par dråber ved siden af.

Rødvin på terrassen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *