Storby eller på landet?

Landevej i JyllandEfter en weekend i det fri og jyske, primært på landet, er det gået op for mig hvor meget min hverdag kan stå i kontrast til hverdagen for nogle af dem derhjemme…

Min kusine og hendes kæreste har lige købt hus på landet, foruden at de i år runder henholdsvist 25 og 30 år.
Huset er fantastisk og grunden er stor, og de har fået det for det samme som, hvad man knap kan få en toværelseslejlighed for i København.

Det er slet ikke muligt at sammenligne. De har den smukke natur, ro og masser af plads, mens jeg har alle former for indkøbsmuligheder, byliv og aktiviteter indenfor tyve minutter på cykel.

Mine forældre ville være kede af, hvis jeg skrev, at jeg drømmer om et liv i København i de næste ti år. Hvem ved: måske kunne det være resten af livet.
Så det skriver jeg ikke… (hæhæ).

Grå himmel ved Sankt Hans TorvMen jeg vil aldrig lyve mig fra, at jeg er faldet pladask for byen. Det er helt fantastisk at være der, hvor det sker. Desværre har jeg også taget mig selv i at være skuffet, hvis ikke en given butik findes i København, eller være komplet ligeglad med, hvad der sker i de små byer (ift. nyhederne), når jeg nu har valgt at bosætte mig i den by, der får al opmærksomheden, hvis man spørger beboerne i de små byer. Min mor har i øjeblikke været en af dem.

Et spørgsmål der fanger mig for tiden: Er jeg blevet københavnificeret, eller har jeg bare for travlt med verden lige omkring mig, at jeg har svært ved at overskue, hvad der ligger udenom?

Min weekend hjemme har fået mig til at tænke på, om det er min kusine og hendes kæreste, der har forstået det hele? Eller er det måske mig?

På landet
Måske er det klogeste og dejligste for alle bare at finde ro og slå sig ned, uden at tænke for meget over, om vi har alle de muligheder, vi senere vil få brug for. Vi lever i en tid, hvor det ikke vil være et problem at leve et stykke udenfor byen. Vi har biler, telefoner, tv og internet; Vi vil altid kunne komme frem og tilbage og altid kunne følge med i omverdenen.

Men selvfølgelig er svaret klart (og også lidt beroligende): folk er forskellige. Nogle ville ikke synes om at komme så langt væk fra bylivet – men måske de ville have godt af det!

For mit vedkommende er mit liv i byen, og det vil det formentlig være i mange år endnu.

Blomsterbukser på landet Blomsterbukser og striktrøje

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *