Staycation: København (del 3/3)

Årets danske sommer slår rekorder! Så der er ingen tvivl om, at du ikke kommer til at fryse i løbet af denne måned. Så hvorfor tage sydpå, når vi har det hele herhjemme – er det ikke fjollet (sagde alle de, der ikke skulle sydpå denne sommer, hæhæ).

Der er ingen grund til ikke at holde ferie, selvom du ikke er rejst på ferie – for selvom vi i år må lade kulgrillen stå, betyder det ikke, at vi ikke kan nyde den danske sommer i fulde drag!

Læs også del 1 og del 2 af guiden.

Fredag

108

Fredagen kan med fordel startes ved The Corner ved 108, der ligger lige ved cykelbroen mellem Christianshavn og Nyhavn, på Christianshavnsiden. Her serverer de lækre kaffer, spændende bagværk samt blødkogte æg. Senere på dagen skifter menuen til mere faste retter samt øl og vin. Det lille hjørne er forresten startet af holdet bag Noma og senere 108.

 

Alle fredage i august inviterer Hotel Danmark til Up Sessions i deres Rooftop Bar, hvor de lover en god start på weekenden i form af lækre drinks og god musik fra kl. 16. En perfekt eftermiddag!

Fra Hotel Danmark er der kun et stenkast til Tivoli, hvor du kan føre festen videre til den gentagende succes: Fredagsrock – og det arrangement er altså både for unge, voksne og gamle. Dog kan det være en fordel, at tjekke programmet hjemmefra, for at ramme plet!

Lørdag

Something Frozen

Efter en festlig fredag kan du uden tvivl tillade dig at have en rolig start på lørdagen, og hvilken bedre måde er der end en picnickurv og en udflugt til kastellet?

Så skulle det lige være en tur på vandet. Selvom du ikke lige har en båd til rådighed, så frygt ikke! For du kan både leje en Friendship eller en Goboat, hvor I kan være op til otte personer ombord. Glem ikke roséen(!). Er I bare to afsted, kan det virke lidt voldsomt med en af de førnævnte både. I så fald kan det være lige så hyggeligt at sejle rundt på søerne ved Dronning Louises bro – og her kan du altid lige tage en kaffe med fra Kaffesalonen, der udlejer bådene, eller en is fra Something Frozen på Ravnsborg Tværgade.

 

Søerne København      Something Frozen

Hver lørdag og onsdag siger Tivoli godnat med et stort og flot fyrværkeri – så hvorfor ikke tage tiden til at nyde det, når nu du har ferie? Der findes i al fald mange steder med god udsigt til selv samme: Restaurant Trio i Axel Towers; i selve tivoli, naturligvis; Hotel Danmarks Rooftop Bar; måske endda fra Islands Brygge, hvis alt spiller. OBS. Fyrværkeriet i Tivoli er aflyst i forbindelse med afbrændingsforbuddet, men vender stærkt tilbage, når dette ophæves.

Søndag

Start dagen ud ved Torvehallerne, hvor du kan nyde din morgenkaffe fra Coffee Collective, eller en iste fra Tante Te, med en croissant (hvis du er lidt lækkersulten, så snup en snasket cinnabun fra Lauras), eller købe lidt lækkert ind til frokosten, hvad end du er til frugt og grønt, fisk eller kød. Bliver du længe nok, bliver du nødt til at smage Coffee Collectives kaffesoftice. Den er SÅ god!

Det er nok ingen hemmelighed, at søndag er en dag dedikeret til afslapning og udelukkende hyggelige planer. Så hvorfor ikke nyde solen og tage forbi et udendørs loppemarked?

Da jeg var yngre, var jeg overbevist om, at loppemarkeder kun var til fordel for standholderne, der bare ville af med deres “ragelse”, men med årene er markederne både blevet hippe og allemandseje. Du kan være nok så heldig at ende med at gøre et kup på de helt store mærker, såvel som et fantastisk vintagefund!

Og eftersom denne guide til ferie primært har haft hovedsæde i indre København, er dette en god mulighed for at bevæge os lidt væk – men kun lidt. Veras Market holder til under Bispeengbuen på grænsen mellem det ydre Frederiksberg og Nørrebro, og det gør de hele sommeren!

Fik du ingen is tidligere – eller er du sulten efter mere, så besøg Istid på Jægersborggade.

Istid

Istid

Det giver dig rig mulighed for at tage en rolig gåtur mod Guldbergsgade på Nørrebro, hvor du kan læne dig tilbage i sæderne i Empire Bio, smage dig gennem øllene på Brus, eller nyde en af byens bedste Pizzaer på Bæst eller på Nino på samme gade, hvis det skal være mere casual (og SU-venligt).

Slut dagen af i den anden ende af byen, på Christiania, hvor der er sommerkoncerter hver søndag i Nemoland – i godt selskab, naturligvis.

2 kommentarer Tilføj dine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *