Staycation: København (del 2/3)

Som nævnt tidligere, så elsker jeg den danske sommer. Elsker, elsker, elsker. Og København er, uden at blinke, en af de bedste byer at udnytte sommeren i. Hver gang solen kigger frem, sker der noget magisk i byen… Alle kommer ud fra deres skalkeskjul og ud på caféer og strande. Hele byen emmer af liv, og det skal nydes, så længe det varer.

Dette indlæg er en fortsættelse af: Staycation: København (del 1/3)

Onsdag

Byhaven Pumpehuset

Apropos museer med gratis adgang, så er der onsdag rig mulighed for at besøge både Thorvaldsens Museum og Nikolaj Kunsthal – og bare rolig, der er også mulighed for at nå begge på samme dag.

Det giver dig rig mulighed for at tage gåturen til tårnet ved Christiansborg, hvor du – kvit og frit – kan få den flotteste udsigt over byen. En smule ventetid kan forventes, men du har jo ferie, så hvorfor ikke.

Byhaven Pumpehuset

Slut dagen af med økologiske fadøl og koncerter med et par af landets bedste upcoming kunstnere i Byhaven ved Pumpehuset. Hele herligheden er åben og gratis, og så emmer det af liv og hygge fra unge som gamle.

Torsdag

Efter to dage i kulturens tegn er det tid til at komme lidt væk, men ikke så langt, at du ikke kun er et stenkast fra byen.

Havnebus København

Turen går med havnebussen, der koster og fungerer på samme måde som en almindelig bus. Der er en køreplan, og du kan endda bruge rejsekort(!). Stå på ved, blandt andre, Nyhavn eller Det Kongelige Bibliotek. Så føler man rigtigt at man er på tur i det Københavnske.

Læs også: An ice cream a day – guide til is i København

Baby Baby Bar

Til højre for havnebussens stoppested på Refshaleøen, ligger Baby Baby Bar. Lige nøjagtig små nok til, at den kan være svær at finde – er du kommet til La Banchina er du kommet lidt for langt. Ved Baby Baby Bar har de det hele: god stemning, uden et hav af mennesker (og kommer du tidligt på dagen – kl. 12-ish, er der helt roligt selv på en af de store badedage, hvor Bryggen er proppet); En bar, hvilket navnet nok indikerer, så vel som et oplagt badespot – og så har de en vandrutsjebane for børn såvel som voksne.

Reffen

Til aftenen eller eftermiddagen er det tid til at bevæge sig videre til det efterhånden populære Reffen. Det nye street food-sted, der har overtaget, efter lukningen af Papirøen sidste år, men modsat Papirøen er Reffen udendørs – perfekt til årets sommer – og spaceous(!). Og så er der selvfølgelig et hav af muligheder, hvad end du er til tacos, vegansk, tandoori, grillet hel makrel, en lille is, fadøl eller drinks.

Læs også: Staycation: København (del 3/3)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *