Små glæder: foråret i januar

Restaurant
Restaurant Almanak – bemærk: solbær- hyldeblomstdrikkene (det dufter helt af sommer)

FORÅRET ER PÅ VEJ!

Måske er det bare noget, jeg bilder mig selv ind. Rettelse: Det er helt sikkert noget, jeg bilder mig selv ind.

Jeg er optimist (næsten) hele vejen igennem, hvilket betyder, at jeg altid forsøger at finde alle de gode ting og tegn omkring mig – specielt i dårlige situationer. Men er der een ting, jeg ikke kan lide, så er det frost og kulde. Derfor kommer jeg virkelig på overarbejde i vinteren i et febrilsk forsøg på at sende endorfinerne rundt i kroppen. Men hvad er det lige, der er det fede ved vinteren og ikke mindst: København i vinteren?

Ja, ja: julen er skøn og hyggelig og tivoli er flot; man har altid mange gode gåture tilgode, i Frederiksberg have, om søerne, på Christianshavn – you name it!

Meeeeen jeg kan ikke lade være med at tænke på sommer i København. Der er noget helt specielt om sommeren. Alle de is, man kan spise, at dase hele dagen på stranden og at drikke masser af rosé!

De første tegn på forår

Stine Goya har i denne uge åbnet for salget af årets forårskollektion – og den er alt, hvad man kunne ønske, og mere!

Deres bud på et sprudlende forår er lig med lyserøde hjerter, karrygul, ferskenprint, stjernehimmel og et hav af (andre) farver fra paletten.

Allerede da kollektionen blev vist frem til deres jubilæumsshow under modeugen, var der lagt op til det helt store fra det danske brand. (Klapsalverne kunne høres helt til Jylland!) og jeg tror ikke, jeg er den første der vil indrømme, at jeg har glædet mig (!) mere end da der blev åbnet for Erdems samarbejde med H&M i efteråret…

Juno The Bakery

Det lille bageri på Østerbro åbnede godt nok i slutningen af 2017, men da jeg rejste til Jylland i fredags, var min første smagsprøve. Jeg skulle hilse og sige, at de har nogle fabelagtige smørcroissanter og kardemommesnurrer. Tag da lige et smut forbi på Århusgade!

Croissant

Vi er allerede så småt på vej til foråret og de lyse nætter. Der går ikke længe, inden vi kan nyde vores croissanter ude, en søndag morgen, med en cortado og i bare arme og ben.

Men hvis jeg skal være ærlig, så er det hele en overdrivelse. Selvfølgelig er foråret på vej. Men i virkeligheden betyder det mest, at Spring/Summer-kollektionerne er på vej med masser af farver og frugtprint. Hvem er det, jeg prøver at narre? Selvom danskerne er naive – vi ser et strejf af solskin, og vi shopper bikinier og solbriller – er vi ikke dumme. Vi ved, at det danske vejr er koldt og gråt og bedre til Netflix end natur og bagværk fremfor badetøj.

I virkeligheden er jeg den person, der snyder mig selv mest. Og langt hen af vejen, er det det selvforkælelse går ud på. Det og så croissanter og Stine Goyas forårskollektion.

Så glædeligt forår i januar, allesammen!

 

P.S. Selvfølgelig har jeg lige købt de her skønne eBay-solbriller, der ligner dem fra George Keburia, og så har jeg forelsket mig i denne badedragt fra & Other Stories.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *