Riga: ferieguide til byens restauranter og caféer

Tilbage i april besøgte min kusine Maiken og jeg den lettiske hovedstad, Riga, som er på vej til at blive et af de mest hippe feriedestinationer. En by, der er kendt for deres spamuligheder, balsam (en bitter/likør, ikke at forveksle med conditioner), sorte katte overalt og store appetit(!). Tro mig, når jeg siger, at vi, i Riga, spiste os igennem hele den gamle bydel og dele af den nye, og det betød mange sjove oplevelser såvel som mavepiner.

Jeg har forsøgt at samle mine bedste bud til mad og drikke i den lille by, der er fyldt med små skatte.

BakeBerry

Riga

På de fem dage vi var i Riga, kunne vi ikke lade være at besøge BakeBerry to gange. Cafeen er fyldt med flotte og lækre desserter og kager til enhver smag. De gør også en stor deal ud af deres varme chokolade med forskellige smagsvarianter (saltkaramel, hasselnød, m.m.) og deres hjemmeblandede the.

Riga

Black Magic

Et chokolademekka! Vores første tanke var, at vi var trådt direkte ind i et univers parallelt til Harry Potter-bøgerne. Indretningen var, med deres dekorative, antikke fuglebure og mørke træpaneler, ældre end retro. Personalet bestod primært af smukke kvinder, der dansede rundt i lange middelalderlige kjoler, når de serverede chokolade i alle afskygninger (fyldte chokolader, kager og som både kolde og varme drikke) og ikke mindst den lettiske balsam (en form for likør), der kom i shots såvel som ingredienser i – ja, næsten alt.

Hvis I besøger Black Magic, så prøv deres fyldte chokolader og gerne den med pufsukker i, hvis I er klar til et lille grin.

Muffins and More

Den lille café scorer deres point for deres store udvalg af muffins, naturligvis, cupcakes, cheesecake, cake pops, brownie, cookies, der alt sammen får din mund til at løbe i vand! Vi havde lyst til at købe en af hver – så havde vi også noget til madpakke senere – men efter to muffins, to kopper cacao og to cakepops, indså vi, at vi havde nået enden. Kagerne er luftige, smagfulde, farverige og faktisk også lidt mættende.

Læs også: Hint: Berlin er stadig skøn!

Trompete

En lille jazzrestaurant og -bar, hvor vi fejrede min fødselsdag. Det var en søndag, så stemningen var rolig og hyggelig, men der var mere fart på både fredag og lørdag, hvor vi forsøgte at få bord men forgæves. Retterne var simple og almindelige af størrelse – man kunne sågar også få en burger – og drinkskortet var i top. Aftenen endte med fødselsdagssang fra de to jazzmusikere, der leverede aftenens musikalske underholdning, samt fra resten af restaurantens gæster.

Muusu

Vores måltid på Muusu er nok det, vi vil huske, som det sjoveste, på trods af at dette var fine dining (her skal man huske, at mange af restaurationerne i Riga er både billigere og mere loose,end vi er vant til herhjemme). Vores tjener var livlig og bestemt ikke mange for at joke på vores bekostning og vi fik fniset os igennem aftenen. Retterne var store og blanding mellem nymoderne gastronomi og lettiske traditioner. Især betjeningen og cocktailsne var helt i top. Helt klart et besøg værd, hvis du er i Riga.

Domini Canes

Denne restaurant ligger lige ved siden af Muusu men er lidt mere casual samt lidt mindre af størrelse. Vi havde ikke bestilt bord, men kiggede bare forbi til et par cocktails og en hovedret hver. Vi hyggede os i blandt familier med voksne børn, et ældre ægtepar såvel som et par herrer til forretningsmiddag.

Læs også: Postkort: På badeferie i Egypten

Folkklubs ala Pagraps

Det var faktisk et par gutter, vi mødte på vores hotel, der fortalte om dette sted. De fortalte, at det var et festligt sted med højt humør blandt gæsterne fra hele verdenen – og de havde helt ret. Stedet er stort og emmer af fest! Vi besøgte det om aftenen, hvor der var høj musik, og vi fejrede det (og efter midnat også min fødselsdag) med store fadøl og en flaske bobler. Det er et af de steder, hvor det ikke er underligt at snakke med nabobordet, der i vores tilfælde, var tre piger fra München, der var kommet til at bestille stedets overdådige platte med ost, pølser og pålæg, salat og mere til – den var så stor, at pigerne fik resterne med hjem i take away-bokse. Haha.

Locale

Denne restaurant var vores første stop i byen. Vi var blevet tjekket ind på hotellet og manglede et sted at spise, og italiensk virkede som en god løsning. Maiken fik en skøn margarita-pizza og jeg: gnocchi. Men tro ikke, vi ikke nød deres cocktails – min favorit var frisk og med basilikum. Vi hyggede os så meget, at vi vendte tilbage til frokost et par dage senere.

Big Bad Bagels

Da vi kom til sidstedagen, var vi mættede på restaurantbesøg, så det var en lettelse at få en god bagel med friskpresset juice til! Vi besøgte den ene af de to butikker på gaden Baznīcas iela. Lækre, lækre bagels!

Easy Wine/Easy Beer

Det her er et sjovt koncept! Der var absolut intet fancy omkring det her sted, men atmosfæren var hyggelig, og man kunne køre sit eget løb, når det kom til drikkevarerne. Konceptet er delt op i to forskellige restauranter med barer, hvor fællesnævneren er ”on tap” – selv vinen. Når man ankommer, får man udleveret et kort, som man scanner hver gang, man fylder sin øl, vin eller cocktail. Man bestemmer selv smagsvarianten og størrelsen af glasset, hvilket giver rig mulighed for at smage lidt forskelligt. Lidt som at være barn ved softice-maskinen igen.

2 kommentarer Tilføj dine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *