Rejsen til det gamle Riga

Vacation

For danskerne er der intet som ferie, der venter om hjørnet. Og vi er hammergode til det; at holde ferie altså. Ferie, helligdage, lang weekend – you name it! Og kan vi komme lidt væk hjemmefra, er det endnu bedre!

Vi rejste til Riga i torsdags. Det var en af de helt klassiske rejsedage; det var påske, og alle andre havde enten også bestilt flybilletter eller drømte sig langt væk. Vores ferieplaner så lidt anderledes ud: lidt mindre sydligt, hvilket betød lidt mindre sol og varme. I bytte slap vi i grove træk for turisterne – vi kunne altså frit tale om alt mellem himmel og jord, uden der stod en dansk familie om hjørnet. Til gengæld endte vi op med sne i hvad der nu bliver til april…

…men væk er vi kommet (!), og den del er altid fantastisk.

Riga Old Town

Café

Vi, min kusine og jeg, bor i den gamle bydel. Den gamle bydel ligger side om side med det officielle centrum, og summer af liv. Liv i form af både traditionelle og fine restauranter, snuskede pubs og hyggelige jazzklubber – alt sammen til formidable priser sammenlignet med derhjemme.

Vi er overbeviste om – uden at have set det – at Riga viser sig fra sit allerflotteste om sommeren i høj sol. Den gamle bydel, der er i bedste “art nouveau”-stil med sine farverige bygninger og enestående kirker, er skøn. Stemningen er fantastisk og ung i alle aldre. Alle kan være med, for bydelen begejstrer med mange koncepter fra kommercielt til småt og unikt, men overalt er maden i høj grad lettisk og traditionel – og de er stolte af det! Jeg kommenterede i går aftes på retternes overdådige størrelse, og vores tjener svarede kækt tilbage, at “sådan er det bare her”

Statue

Riga Old Town

Kalnciema Market

3 kommentarer Tilføj dine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *