Postkort: På badeferie i Egypten

Lufthavn

Sharm el Sheik

Stedet hvor der gror kæmpe ananasser op af jorden (de lokale ville nok kalde dem palmer), og hvor min tallerken bliver ryddet for næsen af mig og så lige midt i min french toast!

Det er næsten som ud af det blå, at jeg skulle til syden i min efterårsferie – ja, nu hvor jeg er tilbage på skolebænken, følger jeg også skolernes ferieplan, hvilket er fantastisk (hæhæ). Min kusine og jeg fik lynhurtigt hevet vores pas og badetøj frem, og så gik turen til Egypten.

Til Sharm El Sheik i Egypten, hvor vi landede mandag aften. En by der er drevet af og bygget for turisme!

AirplaneRejse

Det føles som en helt anden verden hernede. Vi kommer direkte fra et land, hvor alle har sin mobil i hånden eller sin laptop på skødet og til en verden, hvor wifi kun findes i receptionen, internet på værelset betyder, at man skal låne et gammeldags kabel til stikket i væggen og computeren. Og forbindelse er kun noget, man kan håbe på.

Til gengæld har det fået mig tilbage på sporet, når det gælder læsning (både bøger og modemagasiner, hæhæ).

De ansatte på hotellet er alle sammen mænd. Jeg tror endnu ikke, vi har set en eneste kvinde deriblandt. Det er alle herrer, der sender halvdelen af deres (elendige) løn hjem til familien, som de kun for lov at se en enkelt uge en sjælden gang i mellem – og så tilbage til arbejde.

Og de er pigeglade – i høj grad! Og det kan vi sagtens mærke. Vi bliver ofte rost for vores udseende og smil, og den søde tjener i baren ved poolen kommer med drinks, så snart vi er oppe af vandet. I dag gav en af vores tjenere mig en rose lavet af en serviet og sagde, at hvis vi kom til frokost, ville han lave special dish til mig. Hmm…

Et udtryk, sælgerne fra de små nipsbutikker er glade for, er special price for you. Haha, den får vi meget ofte.

Palme

Hop i seng

Det skal lige ridses op igen: vi har kun været her i halvandet døgn. Men alligevel har vi nået at have ret meget kontakt med folkene (læs: mændene) på stedet. Det er nok til at opleve, hvor meget folk hernede kan købes. Vi bliver af vores danske rejseforbindelse gjort opmærksomme på, hvad vi kan få ud af at give drikkepenge.

De, der gør rent på værelset, er villige til at folde svaner af håndklæder og gøre det hele lidt mere pænt og hyggeligt, hvis de får lidt fra lommen. Vi er også blevet instrueret i, hvordan det foregår med drikkepenge i restauranten, og hvor vidt og hvordan man giver penge til den enkelte tjener eller til hele holdet. Derfor er de også meget opmærksomme på os. De laver varm mælk med kanel til mig, og sætter løbende et nyt glas vand på bordet, så vi ikke et øjeblik skal sidde med et tomt glas.

Men måske er det også fordi, de keder sig. Vi kan sagtens mærke at Egypten har fået et dårligt ry rundt i verden, når det kommer til turisme. Her er lettere tomt. Det er naturligvis skønt, at undgå køer og at kunne vælge lige den solplet ved poolen, vi vil. Men der mangler lidt stemning. Feriestemning om man vil, og det kan man kun få ved at omgives andre ferierendende.

Men ellers er alt skønt. Vi drikker the og spiser is, svømmer og soler os.

Ferie

Knus fra blå himmel, 30 grader og (lidt for) farverige drinks.

4 kommentarer Tilføj dine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *