De tre vigtigste overvejelser, når du skal pakke til efterårsferien

Turen går i denne omgang til 27 grader, sol og drinks. Jeg skal til Ægypten! Jubii.

Ferie

En ting jeg altid sørger for, om jeg skal på Roskilde Festival, hjem til mine forældre i Jylland eller med flyveren til varmere himmelstrøg, er at lave en liste. En liste over ALT jeg skal have med i kufferten.

Mon ikke jeg ikke er alene om at glemme en ting eller to, hver eneste gang, jeg er på vej ud af døren. Det er altså desværre også sket, at jeg har glemt at tage mine kontaktlinser i på vej på arbejde. Kikset.

Derfor, i et forsøg på at forbedre og forberede mig, laver jeg altid en pakkeliste, og ja: jeg skriver også de mest idiotiske ting på som solcreme, pas og trusser – det er trods alt noget af det værste at mangle på ferien!

Jeg har i mange år delt pakkelisten op i kategorier. I starten var det 10 forskellige kategorier, men med tiden har jeg lært at begrænse mig, og nu er jeg kommet ned på tre overkategorier. Det er dem, jeg vil dele med jer, så I også kan nyde godt af de få minutter, man kan spare på pakningen. Måske meget mere i den anden ende, hvis alternativet er, at komme afsted uden halvdelen af det nødvendige.

1. Dress to impress

Denne del er den sjoveste og derfor også altid der, jeg starter – lige efter billetten er i hus – nemlig tøjet!

Hvordan er vejret? Bør man se anstændig eller afslappet ud? Det skal også helst være noget, man har det godt i, når nu man er på ferie. En god idé er at sammensætte forskellige outfit hjemmefra – så slipper du for at slæbe rundt på noget, du alligevel ikke får brugt.

Tag kun det vigtigste make up med – det er trods alt ferie, og det ville jo være en skam, hvis al tiden gik foran spejlet. Desuden er alle andre mere afslappede på ferie, de lægger ikke mærke til, hvor meget make up, du har på (med mindre vi taler i tons! Haha).

2. Underholdning til ventetiden

Der skal nok forekomme ventetid – uanset hvilken ferie man er på. Skal man flyve er et par gode film eller en bog vejen frem – er man på bilferie kan man forberede sig ved at udvælge et par gode podcasts og lave en playliste af hele bilens yndlingsmusik inden afgang.
Tip: find et par sange alle kan grine af og synge med på – så er der garanteret en god start på turen.

Men også når man er fremme, kan man have brug for lidt underholdning. Et magasin ved poolen eller et brætspil i sommerhuset er nærmest obligatorisk for at undslippe den virkelige verden, der kører videre udenfor.

For mit vedkommende er jeg til det hele: et par tøsefilm på flyet og et par afsnit af nogle gode podcasts og en bog og et magasin. Hvis ikke jeg risikerede at miste strikkepindene i check-in i lufthavnen, havde jeg strikket i flyet – det gør mig rolig.

Note to self: husk for guds skyld høretelefonerne!

3. Alt det praktiske…

Nu kommer vi til alt det (kedelige, men) vigtige: Pas, solcreme, billetter, forsikring – den skulle helst bare være i orden inden – tandbørsten, opladeren (med evt. omformer, hvis man skal udenlands), håndklæde og læbepomaden.

Det være super kedeligt at pakke, men det skal med. Jeg bruger altid one minute-rule under sådan nogle situationer: Hvis det kan gøres på et minut, skal det gøres med det samme – og det kan det tit.

Så få pakket den kuffert og kom afsted!
Glemte jeg noget? Hvad er dit bedste tip til at pakke kufferten optimalt?

3 kommentarer Tilføj dine
    1. Haha, det er et skønt eksempel!
      Men ja, jeg laver også stort set lister til alt, der er værd at huske i hverdagen. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *