Nyt kapitel: Jeg har det godt, men hvad med dig?

Hej igen og velkommen til et nyt kapitel!
Jeg er tilbage, med – mere eller mindre, fornyet energi, og det er måske udelukkende takket være vejret. For når vejret klarer op, klarer jeg op, og måske er der nogle af jer, der oplever det samme? For et par år tilbage var jeg overbevist om, at det der med vinterdepression var lidt af noget vås – jeg ville ikke udelukke, at de fandtes, men jeg forstod det slet ikke. Jeg kunne ikke sætte mig ind i det. Lige indtil jeg begyndte at se indad. Faktisk begyndte jeg at mærke efter.

Kirsebærtræer København

Det må have været lige omkring den tid, hvor jeg arbejdede i en lille økologisk cafe hjemme i Silkeborg. Caféen var tilknyttet – og lå i forlængelse af – en helsebutik, og det kom mig mange gange til gode. For er der nogle kvinder, der er gode til at tage sig af sig selv og hinanden, så var det dem, jeg lærte at kende derinde. De lærte mig at mærke efter – mærke rigtig godt efter. De lærte mig at god, sund og fornuftig mad var en smutvej til alt godt: et godt sind og et bæredygtigt klima. Men det var ikke kun gennem deres ord, men også deres kærlighed til mennesker og de små simple glæder. Har du nogensinde mødt de mennesker, der bare emmede af kærlighed – selv med dårlige knæ eller en dårlig dag, kunne man mærke, at de havde så meget at give af. Det inspirerede mig.

De inspirerede mig til at mærke efter, når de mærkede efter på mit humør, og de vidste, når noget var galt. Og så kunne man altid stikke hovedet ind i butikken og få et godt råd med på vejen. Når jeg havde menssmerter, fik jeg råd om at drikke the af frisk citronmelisse – kogt vand over urten og så luk for koppen med et låg, så alle de gode æteriske olier ikke bare fes ud med dampen. Når jeg havde hovedpine tog jeg en kapsel med gurkemeje. Og når jeg havde mavepine, fandt jeg ud af, at jeg havde en følsom mave, når det kom til syre/base balancen, og så skar jeg ned på kaffen (ikke at jeg nogensinde har drukket virkelig meget af det), og skruede op for de grønne grøntsager. Jeg lærte mere om magnesium og jern i mad – jeg har trods alt været vegetar i fem år, så det er vigtigt at være opmærksom på.

Selvom jeg blev ældre og flyttede fra Silkeborg og de skønne damer, tog jeg alligevel alt det med mig. Og du kan tro, det har hjulpet mig siden… Som sagt troede jeg førhen ikke, jeg var så følsom, når det kom til vejret og årstiderne, men du har sikkert gættet, at det ændrede sig. For jeg er meget påvirket af vejret og især naturligt lys. På mørke vinterdage kan jeg være nedtrykt, energiforladt og ligeglad, mens jeg om sommeren har nemmere til smil, overskud og faktisk behøver mindre søvn. Søvnen er min favoritmedicin!

Så ja, jeg har virkelig lært at bruge den til min fordel, hvilket kan være svært for en som mig, der er så følsom over for lys. Jeg er netop en af de mennesker, der har en on/off-knap der er tæt forbundet med lys: er det mørkt kan jeg sove længe, er det lyst, vågner jeg. Hvis du har det ligesom jeg, kan jeg råde dig til at anskaffe dig en sovemaske – sådan en af silke/satin eller måske en der er fyldt med tørret lavendel eller hørfrø. For lavendel virker beroligende for kroppen. Måske kan du vaske dit sengetøj med et par dråber lavendelolie fra en helsebutik eller Matas. Og selvfølgelig hjælper motion og/eller udstrækning (yoga eller pilates er en skøn kilde til det) også for de fleste.

Men ja, tilbage på sporet: Jeg mærker efter. Og hvem skulle have troet, at det at mærke efter, ville tage mig næsten tre måneder i stilhed i erstatning for skriverier herinde? Jeg havde nok ikke. Men jeg er tilbage nu, med fornyet energi og klare tanker. Tanker om hvad der skal ske af forandringer herinde, for jeg kan mærke, at det er tid til forandringer af en art. Der skal være fokus på nogle nye ting, og mon ikke det bliver sundhed/bæredygtighed, lidt om mode og det der hører til, og så måske et lille kig på nogle af de kreative hobbyer, jeg har tilegnet mig på det sidste.

Og selvom det hele er i min ånd og er taget direkte ud fra mine erfaringer og opdagelser, så vil jeg dedikere det til dig. Om du er ny læser eller har læst med før. For jeg vil så gerne dele tips og tricks, som du kan tage med videre, og bruge som du vil. Og jeg vil gerne åbne op for en side, hvor der er lagt op til at du som læser kan blive inspireret til at følge opskrifter eller gøre tingene på din egen måde og facon.

Jeg glæder mig til at gøre siden mere venlig til fordel for dig. Vi starter altså et helt nyt kapitel.

Når det er sagt, vil jeg gerne opfordre dig til at dele dine bedste tips til at passe på dig selv og til at komme op om morgenen og ud og møde verdenen. Altså: hvad der får dig til at have det godt. Skriv det i kommentarfeltet forneden eller send det bare til mig i en besked på Instagram: @emiliemig. For man kan aldrig få for mange gode råd.

Stort knus, Emilie.

Hanami


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *