Monday mug #2: En guide til en kop kaffe i Silkeborg

Silkeborg

Denne gang vil jeg introducere jer for en perle i det midtjyske – perfekt til silkeborggensere såvel som forbipasserende.

Café Den Go’e Fe ligger gemt væk i en baggård, bag butikker og andre caféer, men det er måske også det, der gør den så speciel. Hvis man ikke kender den, ser man den måske ikke. Den har to indgange: gennem Bios gård (baggården til den tidligere biograf, hvor min mor har brug mange aftener af sin ungdom) og gennem den lokale helsebutik: Heksekosten.

Det er måske lidt snyd at skrive om caféen, fordi jeg har et helt specielt tilhørsforhold til den. Men ikke desto mindre, er det stadig mit yndlingssted i byen.

Da jeg var 17 år, startede jeg i køkkenet på caféen, og jeg voksede og lærte så meget i min tid der. De ansatte er derfor som en anden familie, og stedet er hjemligt og hyggeligt. Men sådan havde jeg det også, før jeg startede.

Den Go’e Fe er økologisk – hele vejen igennem, og alt er hjemmelavet. Lige fra speltbollerne og kagerne til salaterne og spinattærterne. De har lige sat en morgenmadstallerken på tavlen, hvilket jeg glæder mig til at smage. Jeg har allerede inviteret min mor med ind – den vil hun sætte pris på!

Læs også: Monday Mug #1: 108

Hvis jeg skal anbefale et sted i byen til en kop kaffe, en frokost eller en tidlig aftensmad, vil jeg altid anbefale Den Go’e Fe. Selv før jeg startede i det hyggelige team af søde piger og kvinder bag disken, elskede jeg deres hummus-tallerkener og pæretærte.

Men kom ikke kun for det økologiske og hjemmebagte – som desuden er vegetarisk, foruden fisk – kom for den fantastiske stemning og den skønne betjening. Især til juletid er det ideelt, sideløbende med juleshopping i den hyggelige by.

Så hvis du en dag sætter foden i Silkeborg, eller et andet sted i det midtjyske, så und dig selv et besøg på Den Go’e Fe. Jeg lover dig, det vil være det hele værd.

P.s. de server DKs bedste ost: Vesterhavsosten!

Den Go'e Fe Café

One comment Tilføj dine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *