Monday Mug #6: Julemarked i Lübeck

Jul

Man kan ikke sige jul uden at sige Julemarked, og hvis der er nogle, der er eksperter på det område, så kan det næsten kun være tyskerne!

Ja, vi finder dem også herhjemme, men i det tyske har de en klar fordel i form af glühwein og søde sager som “muzen” (en blanding mellem klejner og berlinere) og marcipan! Som en kickstart på julen har jeg besøgt Lübeck og deres julemarkeder, og jeg må indrømme, at jeg synes, det er et fantastisk bud på en dag eller en weekend fyldt med julestemning.

GløggJulemarked

Hvis du besøger den gamle by, skal du uden tvivl prøve et glas glühwein (hvis det ikke er for dig, så har deres varme cacao en klar andenplads) og besøge deres marcipanmekka: Niederegger.

Når du fryser tæerne, søger du ly ved den nærmeste café, hengemt i en af de mange snørklede gyder, hvor ejeren selv laver kaffen, og hvor bagværket er lunt.

Og inden du tager hjem, skal du have den sidste kop “hvad end der er varmt og sødt” og en sidste rundtur ved juleboderne, der på sin egen charmerende måde er overpyntet med lyskæder. Der finder du et hav af julenisser og snekugler med julemænd, som du må og skal have med hjem.

Den nat sover du godt efter al den friske luft (og glühwein), og dine fødder er ømme som en i pokker!

Så hvad venter du på? Kom afsted – du kommer helt sikkert hjem med en masse julenips, du ikke vidste, du manglede…

GrantræNiedereggerTysklandSøde sagerStjernehimmelMarked Lübeck

One comment Tilføj dine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *