Monday Mug #3: Chokolademekka!

Kop cacao

Da jeg var lille, kunne jeg drikke varm chokolade på alle årets dage, hvis jeg fik lov. Sågar på en sommerferie i Italien drak jeg varm chokolade (et par stykker, that is). Jeg tror det er sikkert at sige, udfra dette, at jeg elsker denne varme drik, og det har jeg gjort i mange år.

Da jeg inviterede Allan med ud til en kop “varmt” (nærmere udspecificeret blev det ikke), var han uvidende om, hvor vi skulle hen – alligevel endte han med at drikke hele sin egen kop og resterne af min, haha! Og det var altså nogle store krabater, skulle jeg hilse og sige…

Men hvilket sted er mere oplagt til at sparke julestemningen (og med det mener jeg mest bare vinterhygge) i gang, end det store chokolademekka, Hotel Chocolat.

Hvis ikke I har været der før, så er det muligvis fordi, den lille butik ligger på det store farlige Strøget. Måske er det sågar fordi den er gemt lidt væk. Måske har I al den tid troet at det var et rigtigt hotel – det må jeg indrømme: det har jeg gået og regnet med. Men bare rolig, den ligger lige i bunden (eller toppen – jeg er jyde så toppen er ved hovedbanegården) af Strøget, så du kan gå målrettet og undgå alle turisterne!

Læs også: Monday Mug #1: 108

Hvis du synes, du er sluppet for al den skønne julestemning, så er det fordi, du ikke har været forbi chokolademekkaet endnu! Det er som en lille æske, hvor man har puttet al julestemningen ned og gemt det inde bag den lille gang ind til selve butikken. Men hvis I spørger mig, synes jeg, det er lige tilpas.

Julestemningen udgør en playliste med gode gamle kendinger som “Twelve days of Christmas”, julestjerner (altså planten) på bordene og en enkelt julemand, gemt lidt væk øverst på en reol i hjørnet. Det er altså lige til at holde til: ikke for meget, ikke for lidt.

Hotel ChocolatKøbenhavn

Nå ja, det er også en butik. Jeg foreslår, at man drikker sin cacao, før man shopper af chokoladehylderne. Så er man ikke så tilbøjelig til at overkøbe, som var det på tom mave.

Så vi startede i drikkevarerne. Allan bestilte en varm chokolade med saltkaramel, hvor jeg fik en med hasselnød. Allans var den bedste, jeg kan lige så godt sige det, som det er. Næste gang vi skal derind – og det skal vi – skal jeg have den med saltkaramel, og så vil Allan gerne have en mørkere chokolade – det er heldigvis også en mulighed.

Næste gang tror jeg, jeg nøjes med en lille kop… Ja, det var mig, der råbte “ja!”, da den søde pige ved kassen spurgte, om vi ville have de store kopper (til en femmer mere eller sådan noget). Og ja, det var også mig, der kunne være stoppet ved halvvejen. Det er altså et par kraftige og smagfulde kopper, og så kommer de med chokoladeflødeskum (eller -mousse måske nærmere) på toppen. Jeg siger jer, det sted er himmelsk!

Men lur mig om ikke jeg ender med at vælge en stor kop igen næsten gang. Det kunne ligne mig…

Har I været derinde? Hvis ja, hvilken kop er så jeres favorit?

Monday Mug

One comment Tilføj dine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *