Monday Mug #1: 108

Morgenkaffe

På hjørnet af Christianshavn, lige når man drejer af cykelbroen fra Nyhavn, ligger Nomas lillesøster: 108.

Ja, det er restauranten, der var så heldige at få lov at få en stjerne (Michelin, that is), da Noma mistede sine tidligere på året grundet flytning. Men 108 er ikke bare en dyr restaurant, hvor maden skulle være himmelsk og servicen efter sigende skulle leve op til alle forventninger, men navnet bæres også over den lille kaffebar, som ligger lige der – ved siden af.

The Corner, som den ret så vel også hedder, er en lille (med tryk på lille) perle med få pladser og et snævert udbud, men til gengæld er kvaliteten helt i top. De er i almen tale ret kendte for deres vilde pastries som den smukke, søde sag – lavet med svampe og glaseret med umami – nedenfor.
Desuden serverer de lækre safter fra Naturfrisk, som da jeg arbejdede på café hjemme i Silkeborg. Ih, hvor hyggeligt!

108

108 egner sig særdeles godt til en hyggelig kaffedate med kæreste, en ven eller en af de gode gamle, man skal have samlet op med, såvel som en stille formiddag alene eller med avisen.

For mig er 108 en lille getaway fra den ellers til tider travle og rodede hverdag. En getaway med gode klassikere gennem højtalere – men i et roligt niveau, så man kan høre sine egne tanker og ikke mindst den samtale, man ellers måtte have kørende(!). Herinde står tiden lidt stille, og man glemmer nemt alt om tid og sted. Jeg kunne sidde der i evigheder og lade verdenen udenfor glide forbi.

108 umami

Hjørnet er skam heller ikke blege for at skilte med et lille udbud af frokostretter med tilhørende vin og øl til – for mit vedkommende, må det blive i næste omgang.

Nej, det er bestemt ikke sidste gang, jeg kommer her forbi – jeg har sågar taget mig et stempelkort. Det må være et tegn på mange flere kopper morgenkaffe til mig her på hjørnet!

God mandag!

Noma

2 kommentarer Tilføj dine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *