Mig og mit strik

Hvis du følger med ovre på min Instagram, har du nok bemærket, at der har sneget sig en god portion strik ind på mit feed i det sidste års tid. Og helt ærligt, så belyser det “virkeligheden” ret godt. For når det kommer til strik, er der virkelig gået sport i det, og jeg har efterhånden skabet fuld af sweatre og andre gode, strikkede sager.

Strik, Emilie Vedel, @emiliemig
September Sweater i Drops Kid Silk – jeg har dog senere fortrudt, at jeg ikke brugte garn af bedre kvalitet. Det må blive næste gang…

Strikketid

Min første sweater

…var en opskrift, jeg fandt på nettet (fra Drops), da jeg var 18 år og havde sabbatår. Det år arbejdede jeg på en hyggelig lille café, hvor een af mine kolleger var en garvet strikker, og hun gav mig gode tips til valg af opskrift. Opskriften tog jeg så med til en garnbutik, hvor jeg blev hjulpet godt igang med valg af garn og pinde.

Strikkede veste

Der er gået vildt meget sport i at strikke veste, og derfor findes der selvfølgelig også et hav af opskrifterne. Den første vest jeg strikkede, var Vest no 2 fra My Favorite Things. En ret basic vest inspireret af herremode, men jeg var helt vild med tanken om en helt grøn strik – lidt vild farve, men jeg har ikke fortrudt endnu. Hvad synes du om kombinationen?

Strik Syps.dk Emilie Vedel Pedersen-11

Strik, Emilie Vedel, @emiliemig
Strik, Emilie Vedel, @emiliemig

Efter jeg havde strikket den første vest, overvejede jeg for en stund, om det var nok med en enkelt vest, men jeg kunne ikke helt lade være med at kigge videre på veste-inspirationen, der var i mange afkroge af Instagram. Det var også der, jeg faldt over den fine og ret atypiske vest, som Mie fra Spektakel Strik, havde eksperimenteret med: Gotta Have Fade-vesten. Efter jeg havde komplimenteret vesten et utal af gange, skrev Mie faktisk selv og spurgte, om jeg kunne have lyst til at strikkevesten, inden den blev udgivet – og jeg takkede selvfølgelig ja. Mie valgte selv farverne, og jeg synes, hun har valgt dem så godt! Faktisk blev jeg mere og mere glad for vesten, jo længere jeg kom med opskriften, hvilket ikke sker hver dag i mit utålmodige sind – hæhæ! Kæmpe anbefaling – og jeg får så mange søde komplimenter for den.

Strik, Emiliemig, Syps.dk
Gotta Have Fade Vest fra Spektakel Strik – garnet og opskriften var modtaget som en gave fra søde Mie fra Spektakel Strik

Emilie Vedel Pedersen, Syps.dk

Trøjen der for alvor vækkede min strikkeglæde

Strik
Montgolfier-sweater fra Gepard Garn – Garnet var en gave fra Panduro Hobby

Efter at have lagt strikkepindende lidt fra mig i flere år, tog jeg det pludselig op en efterårsdag, efter jeg var flyttet til København. Det vakte tilsyneladende opsigt, for et billede af garn og hygge, jeg havde lagt på Instagram betød, at jeg blev kontaktet af Panduro Hobby med en mulighed for at få en portion garn i gave. Jeg fandt inspirationen igen, og fik øje på Montgolfier-sweateren fra Gepard Garn. Set i bakspejlet var det nok et lidt ambitiøst projekt, men nogle gange skal man vist bare kaste sig ud i det.

Jeg blev faktisk færdig med trøjen på rekordtid til alles overraskelse – også min egen – men når man er inspireret, skal man nogle gange bare give efter. Garnet er desværre siden blevet lidt fnulret, og ribkanterne er blevet løse, så den skal nok lige have en kærlig hånd. Derfor er det også længe siden, jeg har haft den på… Men se bare, hvor fin den var, da jeg netop var færdig med den:

Noget af det lækreste garn, jeg har strikket med

…vandt jeg i en konkurrence ved garnshoppen, Frk. Færch. Garnet var fem små, forskelligfarvede garnfed af uld fra Manos Del Uruguay, og så var det det fineste silkemohair, “Lace”, fra Langyarns. Udfra strikkefastheden og mængden af garn (løbelængden), fandt jeg to opskrifter, garnet ville passe perfekt til! De to opskrifter er Stockholm Slipover fra Petiteknit og Wrap me up-Cardigan fra Plummum.

Frk. Færch

Jeg valgte Wrap me up-cardiganen, fordi opskriften er så fin og unik, og selvom den egentlig skal strikkes i fire tråde silkemohair, synes jeg udfaldet blev virkelig fint. Hvad synes du? Og endnu vigtigere, hvad synes du om farveskiftet? Jeg kan til tider selv blive lidt i tvivl om, hvad jeg skal bruge trøjen til, men farveskiftet vokser på mig hver gang, jeg bruger den.

Håndfarvet garn, Manos Del Uruguay

Mine nuværende projekter

Med de nuværende foranstaltninger (og med det mener jeg lockdown), har det givet anledning for endnu mere strik. Normalvis er jeg faktisk stor fan af at strikke til forelæsningerne – det giver mig bedre ro på, og mindre mulighed for og trang til at gå til overspringshandlinger på nettet, og dermed bedre mulighed for at lytte ordenligt med.

Jeg er på mange punkter ikke en person, der er god til at få ting gjort færdige, men gode til at komme på idéer, og sådan er det også med strik. Derfor har jeg ofte gang i to til tre forskellige strikkeprojekter. I øjeblikket er det nok nærmere fire projekter: én ud af to blå uldstrømper, en Torhilds Sweater, en Ingen Dikkedarer-trøje (med masser af dikkedarer) og en Aros-sweater.

Strikkepinde, hæklenåle

Torhilds Sweater fandt jeg i en stor garnbutik ved Ringkøbing, kort efter jeg var færdig med den første sweater, jeg strikkede. Den er så fin – især med garnsammensætningen, der består af en tråd japansk bomuld og en tråd Silk Mohair. Det har taget mig flere år, med mange pauser indblandet, men jeg glæder mig meget til endelig at have den på! Forhåbentlig inden året er omme – haha!

Min dikkedar-fyldte Ingen Dikkedarer-trøje kom jeg på, efter inspiration af Lærke Bagger og hendes fantastiske strikkeunivers. Det var især hendes trøjer, hvori hun havde brugt Hama-perler (ja, strygeperler til perleplader), der inspirerede mig. Så jeg gik, helt ærligt, i Fætter BR, og købte den helt store pakke med 19.000 perler, og merinogarn, og så gik jeg i gang. Det tog et par forsøg, inden jeg fik styr på det, men det ser da meget godt ud nu, hvis jeg selv skal sige det. Men du må selv vurdere det:

Hele vinteren, har jeg ønsket mig en fin strikket kjole og har også gjort mig et enkelt forsøg på pindende, der dog ikke gik helt som ønsket. Da jeg så PetiteKnits nye opskrift, Aros-sweater, (men i kjoleversion) var jeg sikker på, at det var den rigtige. Og så var den perfekt til mange af de Silk Mohair-rester, jeg har samlet sammen gennem mange projekter. Så jeg bestilte straks matchende farver af det nye Sunday garn i både PetiteKnit farverne og i nogle af de helt nye farver, og så gik jeg i gang med farveprøverne.

Men der er flere endnu:

Tøv ikke med at spørge ind til de forskellige modeller, hvad end det er tips, farvekoder, garnalternativer, størrelser eller noget helt fjerde! Bare skriv en kommentar eller find mig på Instagram og send en DM. 

Til slut har jeg samlet nogle af de øvrige trøjer, jeg har lavet. Tusind tak fordi du har læst med så langt!

Strik, Emilie Vedel, @emiliemig
Min første Holiday Sweater
Emilie Vedel, strik, Syps.dk
Jeg måtte også lige strikke en Kristianes Bølgegenser fra WeKnit i Drops Air.

Kristianes Bølgegenser

Kristianes Bølgegenser i Vestamager Fælled

Balloncardigan og Juliet Genser
Balloncardigan fra PetiteKnit og Juliet Genser fra WeKnit

Juliet Genser
Juliet Genser fra WeKnit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *