Marts står i tyvernes tegn…

Januar stod i selvforkælelsens tegn – det blev man nødt til, efter al den juletravlhed. Ja, man lavede fortsæt, men vi ved jo godt, at de kun holdt fra den tredje til den tiende. I februar besluttede man sig for at gøre noget ved det – for alvor. Og udsigten til lysere dage og forår holdt én kørende. Men lige som alle vi naive danskere havde fundet forårsjakken og de blomstrede kjoler frem, så kom vinteren. Med et trådte vi tilbage i vinterjakken og tog lufferne på igen.

I denne måned byder vi altså ikke foråret velkomment (endnu), men til gengæld er det på tide, at vi tager afsked med vinteren og vores rutiner. Og her mener jeg selvfølgelig ikke de gode rutiner – som at vi endelig er kommet ind i en periode, hvor vi husker at fjerne make up, inden vi går i seng – men de dårlige vaner. Alle de dårlige vaner vi har påtaget os, fordi hele vores hverdag alligevel blev en tand for rutinepræget. Men nu er det slut. Denne gang sigter vi højere end nogensinde før. Vi klæder os i solens farve og går ind i foråret med alt, hvad det har at byde på, og ud af vinteren.

For mit vedkommende betyder det, at jeg er begyndt at tælle ned til min fødselsdag. 21. Andet skridt i tyverne. Og ved I hvad? Jeg er virkelig begyndt at glæde mig.

Jeg troede, 20 ville være mit ”storhedsår” – en alder man i Sims ville betegne som en ”ung voksen”. Året hvor jeg var så frisk som aldrig før og aldrig efter. Det skulle have været året, hvor jeg kunne hvile i mig selv af overdådig selvtillid. For når du er 20, er der intet, der kan stoppe dig, og ingen kan tage noget fra dig.

Senere fandt jeg ud af, at grunden til, at ingen kunne tage noget fra mig, var fordi jeg ikke ejede noget. Jeg startede på studie og dermed også SU – sideløbende med en husleje i København er det ikke lig med et stort opsparingsoverskud.

Derfor har jeg valgt at udsætte det en smule. 25 bliver mit næste højdepunkt. Så kan det bare begynde at stilne af derefter – men ikke nu. Nu er tiden til at lære mig selv så meget mere at kende og til at være ung, for at kunne vokse op.

I år bliver året, hvor jeg for alvor kan nyde alt, hvad København og 20erne har at byde på. Derfor står marts i tyvernes tegn; med alt hvad det indebærer…

Enjoy yourself – that’s what your 20s are for!”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *