Lørdage er til at gå på plantejagt og ringe til sine forældre.

Lørdage er til at sove længe og gå på plantejagt; til at hyggesnakke med sine nærmeste, om det er familie eller venner, om det er et fysisk møde eller over telefonen. Det er som om, at lørdage, der er så godt som tomme for planer og aftaler, er magiske.

Det er den der fantastiske følelse af, at tiden kan stå stille, når der ikke er noget, der skal nåes. Når man har fået den der fyraftens-/weekendsdrink med vennerne allerede i går, og man er klog nok til at holde sig fra mængder, der kunne lede til tømmermænd. Når man ved, at søndagen er til at rydde op og gøre klar til en ny uge. Så er lørdag altså bare sådan en “helle-dag”. Det er helt okay at lade alting stå lidt i mente og tænke på sig selv.

Plantemarked, Absalons, Vesterbro

Plantemarked, Absalons

I København skal man bare gribe mulighederne for at komme ud og se byen, for mulighederne er mange. Rigtig mange. Om du er til tango, yoga, strikkeklub eller diskotek, er der lidt for enhver smag.

I dag havde jeg inviteret min kusine, Maiken, og vores fælles veninde, Julie, på plantemarked i Absalons på Vesterbro. De to tøser er netop flyttet til byen, hvor de deler en lækker, nybygget lejlighed med Julies kæreste i Ørestad. På denne måde kunne de få en smut- og shoppetur i midtbyen og et par planter til indretning i lejligheden.

Plantemarked, Absalons

Plantemarked, Absalons

For mit vedkommende blev det til en stor kokospalme – det er simpelthen så dejligt med planter, der fylder lidt; en gave i form af en fin plakat i ramme af et billede af den slags, man kender fra gamle apoteksbøger om lægeplanter og urter; og så en lille sød og farverig buket tørrede blomster.

Tørrede blomster er – kort og godt – virkelig praktiske, når man drøner rundt i sin hverdag og har brug for en buket, der passer sig selv og holder sig pæn. Og lige for tiden drøner jeg lidt rundt i min hverdag mellem skole, aftaler og jobansøgninger og -samtaler. Sidstnævnte har jeg netop lagt låg på, da jeg starter på nyt job mandag. Mon ikke, der er en god anden dag at fortælle alt om det på…

Plantemarked, Absalons, Vesterbro

Kokospalme

Det var intet mindre end den perfekte dag at holde plantemarked. Nu hvor vi har lagt sommeren bag os og sagt goddag til efteråret, må vi indse, at vi også siger på gensyn til det grønne udendørs. Derfor er det den perfekte anledning til at anskaffe os (endnu flere) planter til indenfor i hyggen.

Jeg overdriver ikke, hvis jeg siger, at jeg har anskaffet mig i omegnen af 15 planter, siden jeg flyttede til København for cirka halvandet år siden. Er det for mange? Lige tilpas? Måske for få?

Jeg håber, I har en dejlig weekend, og ønsker jer alle en god søndag. Vi ses igen til en opsummering af små glæder her på bloggen allerede i morgen (yes, endnu et indlæg). Tak til jer, der følger med.

Plantemarked, Absalons, Vesterbro

Planter

2 kommentarer Tilføj dine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *