Her på matriklen har vi regler op til jul…

Juleregler
Hvis du kigger godt efter, kan du se julemandens reflektion.

Efter som jeg flyttede ind i marts, har Julian og jeg endnu ikke oplevet juletiden sammen. Hele november har jeg måske lagt et par spor ud, som indikerede, en sandhed, som jeg ærligtalt glemmer mellem januar og oktober. Du har måske allerede gættet det og hvis ikke: surprise surprise: jeg elsker jul!

Jeg elsker (næsten) alt ved det:

Maden

Hvilket nok er så meget sagt, når jeg hverken spiser and, flæskesteg, medister, kalkun og frikadeller… Men jeg elsker sild, rødspættefileterne, de brune kartofler, de hvide kartofler med sovs, rødkålen, juleknas (summerbirds julekalender), risengrød og ris a la mande.

Musikken

Hvis jeg skal være helt ærlig, og sådan kan jeg faktisk selv bedst lide det, så ville jeg ønske, jeg kunne høre “Santa Tell Me”, “Lille Store Verden” og hele Michael Bubles julealbum året rundt uden at blive træt af det og uden at blive udstødt af samtlige sociale normer…

Hyggen

Ja, ja, man kan hygge på alle årets dage, men ikke julehygge. Man kan ikke finde julehjerter til duften af brunkager. Det er bare heller ikke lige så passende at drikke varm cacao og gløgg om sommeren. Den med varm cacao prøvede jeg, da jeg var 10 år. Super fjollet at crave på det års ferie ved Gardasøen, men jeg var et stædigt barn med en kærlighed til cacao…

Pynten

Nisser, engle, julekugler, sokker og kranse!

Julelys
Levende lys på Gammeltorv

Det hele tegner vist et meget godt billede af, hvordan min december kunne udarte sig, hvis jeg fik frit spil. Derfor har min roomie sat et par juleregler op. Her er et par af dem:

  • Ingen jul før december(!)
  • Vi kan jule (som i rigtigt jule – med musikken og klippeklistre eller julebage) hver søndag i advent og yderligere to dage i december.
  • Ingen krybbespil eller nisselandskab
  • Maks. et kalenderlys og en mistelten.

Har I jeres egne juleregler? Juler I igennem eller holder det på et minimum?

Juleønske
Hvis Allan kigger med: så ønsker jeg mig den her skønne halskæde fra Pico. Den fineste hjertehalskæde – og jeg som troede, hjertesmykker var for små piger… Her er den i et vindue på Jægersborggade.
Jægersborggade
Julekor til julemarked på Jægersborggade
Julekort
En af de ovennævnte søndage gik med at skrive julekort.
One comment Tilføj dine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *