Monday Mug #10: Pink limonade opskrift

Vi er efterhånden (endelig) blevet forkælet med sommervejr på trods af et sentblomstrende, dansk forår. Og det kalder for alvor på et par drinks i solen. Min absolutte favorit-sommerdrik er limonade – den bliver man altså aldrig træt af, hvis du spørger mig. Men det hindrer mig dog ikke i at ty til alternative smagsversioner nu og da.

For tiden føler jeg mig lidt som hende kvinden fra New York, der kun ejer lyserødt – tøj, møbler, køkkengrej, you name it. Når jeg kigger på min garderobe, bliver den lige så stille ædt op af det lyserøde, der i høj grad allerede har overtaget. Haha. Med fare for at blive stemplet som “skør med pink”, tror jeg det er safe to say, at det var oplagt for mig, at lave en lyserød limonade i denne omgang(!).

Den hammerlækre og læskende drik er nem at lave og kan nemt overleve på køl i tilfælde af et par regnvejrsdage (og hvis vi kender den danske sommer godt nok, så er dette en nødvendighed…).

Opskriften på pink limonade viger ikke så meget fra den klassiske limonade opskrift, der typisk bare består af friskpresset citronsaft og rørsukkersirup. I denne omgang har siruppen blot fået et lille twist af hindbær.

Læs også: Opskrift på coldbrew: Koldbrygget kaffe

Pink limonade

Du skal bruge

  • 200g frosne hindbær
  • 2 dl rørsukker
  • 1 dl vand
  • 4 store citroner

Kom hindbær, sukker og vand i en gryde og lad det koge i 15-20 minutter til det har konsistens som en sirup. Si resterne fra hindbærerne fra.

Pres saften fra citronerne og si kerner og pulp fra. Bland hindbærsiruppen i citronsaften, og hæld denne på patentflasker (der er skoldede med kogt vand inden brug).

Smag limonaden til – hvis den er for intens i smagen, kan den blandes op med vand.

Server limonaden iskold og gerne med is og frisk mynte! 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *