An ice cream a day…

…keeps the doctor away.

Min far har altid sagt, at man bør spise én is hver dag, man er på ferie. Denne lille tradition vil jeg med glæde føre videre!

På min mors side af familien (Vedel-siden), er man nærmest kræsen, hvis man kun får én portion is, når dette er desserten til diverse familiefødselsdage – og det er det som oftest. Så er man ikke en rigtig Vedel

Is på Bopa Plads

Årets (korte) sommerferie bliver i mit tilfælde brugt på at nyde og udforske København, og jeg har derfor besluttet mig for at prøve et nyt ishus hver dag i ferien, og fik lokket min kæreste, Allan, med på de fleste.

Mandag: Ismageriet

Ismageriet, AmagerSoftice skilt, Ismageriet
Da min ven, Emil, inviterede mig på besøg på Amager, var det oplagt at starte ugen hos Ismageriet.

Vi blev næsten væltet omkuld af de mange fristende muligheder: både de klassiske smagsvarianter såvel som de mere udfordrende af slagsen.

Gammeldags isvaffel med guf og syltetøj
Efter mange overvejelser endte jeg med at vælge stikkelsbærsorbet og flødeis med nutella (guilty pleasure!) – en perfekt kombination efter min mening.

Ismageriet, Amager

Ismageriet, Amager
Skønt sted med en fantastisk og sjov indretning i retro farver.

Ismageriet
Rued Langgards Vej 6E
2300 København S
Søn.-fre.: 10-23
Lør.: 9-23

Tirsdag: Something Frozen – MIN FAVORIT!

For en måned siden åbnede Something Frozen på Ravnsborg Tværgade ved Dronning Louises Bro i København. Deres koncept er softice men på en ny måde – med forskellige smage og toppings.

Something Frozen, Nørrebro
Allan hoppede på den lyserøde i toppen med hibiskus, og jeg selv tog lakridssoftice, som til min lettelse ikke smagte for voldsomt igennem af lakrids.

… og jeg må indrømme, jeg er vild med idéen, allerede inden jeg selv fik besøgt den lille biks.  Selv er jeg typen, der fravælger softice, fordi smagsvarianterne enten er for få og kedelige eller syntetiske i smagen. Hos Something Frozen smager de af en mere, hvis man spørger mig…

Something Frozen

Hos Something Frozen er der to forskellige valgmuligheder ad gangen, hvilket skifter to gange om ugen. Derudover har de i sommerens weekender en morgenmadsversion i form af Skyr-soft ice med friske bær og granola.

Jeg vil bestemt opfordre til at tage et smut forbi, hvis du, ligesom jeg, elsker softice men mangler lidt nyt indenfor genren.

Something Frozen
Ravnsborg Tværgade 7
2200 København N
Tirs.-fre.: 12-22
Lør.-søn.: 10-22

Onsdag: Istid – ALLANS FAVORIT!

På Jægersborggade ligger skandinaviens første isbar, hvor isen bliver rørt ved hjælp af flydende nitrogen. Dette giver isen en blødere konsistens.

Istid, NørrebroFlydende nitrogen og røremaskiner

Her var det heldigvis også begrænsede muligheder (er så dårlig til at vælge!): fire forskellige kugler is og fire forskellige sundays, Allan valgte fra deres menu af sunday is: en earl grey chokolate chip sunday – og jeg valgte en kugle citron-/basilikumsorbet med honey comp på toppen.

Citronsorbet med basilikum
Citronsorbet med basilikum – så lækkert!
Earl Grey Sunday-is
Earl Grey Sunday-is

Istid
Jægersborggade 13
2200 København N
Tirs.-fre.: 13-19
Lør.: 12-19
Søn.: 12-18

Istid, Jægersborggade, Nørrebro

Torsdag: Social Foodies

Social Foodies, Østerbro

På trods af årets danske sommervejr, fik jeg alligevel lokket min kæreste, Allan, med ud til en aftenis i det våde vejr, efter han fik sendt kvindelandsholdet i finalen…

Vi tog denne gang på Social foodies, der brænder for at forbedre vilkårerne i Afrika, mens de skaber produkter af høj kvalitet og af gode råvarer.

Deres menu består både af de klassiske kugler som jordbær og citronsorbet, men også de mere fremmede udgaver som “Dyrehaven” med spinat, citron og ingefær eller deres vaniljeis med baobab.

Jeg er meget begejstret for deres hjemmelavede guf, hvor smagsmulighederne er lakrids eller hindbær – jeg valgte sidstnævnte, der havde en kraftig smag af frysetørrede hindbær. Mums!

Isbar hos Social Foodies, Østerbro

Social Foodies har flere butikker i og omkring København og en enkelt i Aarhus. Vi valgte den på Østerbro.

Social Foodies
Østerbrogade 128
2100 København Ø
Alle dage: 10-22

Fredag: Isoteket

Isoteket, Østerbro

Isoteket på Østerbro har, til Allans og min fordel, et begrænset udvalg af smagsvarianter (et sted mellem seks og ti, tror jeg). Vi er begge virkelig dårlige til at vælge og vil gerne smage det hele!

Gelato, Isoteket, Østerbro
Jeg har aldrig været så vild med kanel i andet end risengrød – før nu! Kanelisen med karamel overraskede mig positivt og skal helt sikkert prøves igen. (Underneden er det mælkegelato med mangopuré).

Is på Bopa Plads

Området ved Isoteket er så hyggeligt og simpelt. Det passede perfekt til en “after dinner”-is.

Allan fik ananas/mynte og chokolade – jeg må indrømme, jeg var lidt misundelig på den med ananas, den var vanvittigt lækker!

Kanelis, Isoteket på Østerbro

Isoteket
Randersgade 43
2100 København Ø
Alle dage: 13-21

Lørdag: Frederiksberg chokolade
Gammel Kongevej

Frederiksberg Allé er skøn om sommeren (jeg er stor fan af at kombinere bybilledet med lidt grønt)!
I nummer 64 ligger en gammel chokoladeforretning, der serverer klassisk, gammeldags is med chokoladedyppet vaffel, guf og flødebolle på toppen.

Dette var en mulighed jeg tog imod: chokoladedyppet vaffel med blåbærsorbet og hindbærguf på toppen, mens Allan valgte en kugle “æblekage”-flødeis og banan/chokolade.

Isvaffel med guf, Frederiksberg Chokolade Isvaffel, Frederiksberg Chokolade

Jeg vil våge at påstå, at det var ugens bedste guf og vaffel – for ikke at glemme omgivelserne med duften af chokolade. Isvarianterne var klassiske og lettere almindelige, men vaflen i sin helhed var besøget værd!

Frederiksberg Chokolade
Frederiksberg Allé 64
1820 Frederiksberg
Alle dage: 10-21

Søndag: OLUFs

Olufs, Østerbro

Endnu en Østerbro-perle… (Ja, jeg bor på Østerbro og er komplet forelsket i området).

Jeg har aldrig været meget til is på en pind, men det fik OLUFs hurtigt lavet om på.

Ispind med hasselnød og lys chokolade
Her er det hasselnøddeis overtrukket med lys chokolade, drysset med nøddekrokant.

Da min roomie, Julian anbefalede stedet og brugte ord som “københavns bedste is”, var jeg meget skeptisk. Jeg forbinder ispinde med Hjemis-bilen og svømmehalsture – ja, det er nostalgisk, men det er en almindelig gammeldags med guf og syltetøj jo også, selvom (næsten) alle isboderne i sommerhusområderne har samme leverandør, og smager superkedeligt.

Ispind med mangosorbet

Ispinde fra Olufs, Østerbro

Det er vel ingen hemmelighed, at denne isbutik er Jules’ favorit.

OLUFs
Olufsvej 6
2100 København Ø
Tirs.-tors.: 12-20
Fre.-søn.: 12-21

Alle åbningstider er noteret med henblik på sommeren 2017.

PS. Allan og jeg holder nu en pause med is for en stund… Hæhæ. 

2 kommentarer Tilføj dine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *